dilluns, 24 de gener del 2011

La Plataforma S.O.S Sitges guanya el premi “Admiracions Conservades” atorgat per S.O.S Monuments!


 Diuen que en moments de guerra guanyar una petita batalla no és massa significatiu, però avui, en plena lluita per conservar el patrimoni arquitectònic de Sitges, hem rebut una molt bona notícia que ens anima a seguir el nostre camí. 

S.O.S Monument. Associació per la defensa cívica del patrimoni cultura,  ha concedit el premi Admiracions Conservades a la Plataforma S.O.S Sitges. Aquest ens ha estat donat com a reconeixement al que ells consideren una actuació exemplar en defensa del patrimoni cultural

A la satisfacció de rebre un premi que reconegui la feina de la Plataforma Sitges, se li ha de sumar el fet de que aquest vingui atorgat per una associació tan reconeguda com és SOS Monument. Creada l’any 1997 per arquitectes, geògrafs, historiadors i diversos professionals que els unia la seva preocupació per obrir canals de participació de la societat en la democratització i control de la gestió del patrimoni cultural, interès que compartim plenament dels de la plataforma sitgetana. 

Aquest premi ens ha d’omplir d’orgull a les més de 3.000 persones que durant tot aquest any 2010 hem donat suport a les reivindicacions patrimonials i de defensa que s’han expressat des de la Plataforma S.O.S Sitges. Però també ens ha de servir per a donar-nos més força per a seguir lluitant pel que creiem que és just i necessari. El patrimoni arquitectònic i cultural de Sitges el tenim en usdefruit, i la nostra obligació és assegurar-ne la seva conservació per a que les generacions futures el puguin conèixer i gaudir. 

Esperem que les moltes veus que conformen la Plataforma SOS Sitges siguin escoltades i que el projecte aprovat per a la remodelació dels edificis que conformen la façana marítima de Sitges, el Cau Ferrat i el Maricel de Mar,  es revisi i així impedir que l’any que ve aquest reforma tan intervencionista i gens respectuosa amb els edificis sobre els que intervé, no sigui el guanyador de la contra del nostre premi, el d’Admiracions Destruïdes,que es dóna a les intervencions agressives pels contrastos excessius de materials, volums o estil, o altres qüestions desfiguradores, falsificacions històriques, etc.., També es contemplen campanyes desinformadores, o simplement especulatives amb els béns culturals, centres històrics o paisatges pintorescos, entre d’altres”.

El proper dissabte 29 de gener recollirem molt orgullosos aquest premi. Enhorabona a tots i moltíssimes gràcies als membres de SOS Monuments que amb la seva decisió avui ens han fet molt feliços. 

Plataforma SOS Sitges
www.plataformasossitges.blogspot.com

2 comentaris:

  1. Us ho mereixeu per la feina ben feta
    Roser

    ResponElimina
  2. Moltes Felicitats i a veure si roden caps, que falta ens fa....

    ResponElimina