dimecres, 20 d’octubre de 2010

RODA DE PREMSA DE DOLORS MONTSERRAT, DIPUTADA DEL PPC. DEMANA QUE S'ATURIN LES REFORMES DELS MUSEUS DE SITGES

Roda de premsa a Ràdio Maricel

Ahir davant els museus al Recó de la Calma a Sitges

El Partit Popular de Sitges demana que s’aturi el projecte de remodelació dels Museus

  • El Partit Popular demana un nou projecte amb el consens de la ciutadania i tots els grups polítics.
  • El Partit Popular de Sitges expressa el seu recolzament a la Plataforma S.O.S Sitges i diu que l’equip de govern va enganyar i amagar informació envers la remodelació dels Museus
18 octubre. 2010.- El Partit Popular de Sitges va demanar ahir que “s’aturi el projecte de remodelació dels museus Cau Ferrat i Mar i Cel fins que es realitzen més estudis”. En aquest sentit el Partit Popular ha demanat que “s’elabori un nou projecte amb el consens de la ciutadania i de tots els grups polítics”.

El grup municipal del PP de Sitges, Jorge Carretero i Ramón Artigues, acompanyats pel president comarcal, Ferran Ignasi Llombart i la portaveu del partit al Parlament de Catalunya, Dolors Montserrat, es van reunir amb els representants de la plataforma S.O.S Sitges, a qui han expressat el seu total suport, per tal de valorar el projecte de reforma que pretén dur a terme el govern de Sitges.

Tanmateix el Partit Popular que ha lamentat la manca de participació ciutadana en aquest projecte, tot recordant el rebuig de la ciutadania amb quasi 3.000 signatures en contra ha acusat a l’equip de govern de “enganyar i ocultar informació” també als grups de l’oposició ja que va informar de la subvenció rebuda de la diputació (9 milions de euros) per reformar els museus però no va informar que el projecte ja estava aprovat inicialment i fins i tot havia passat el període d’exposició pública.

En aquest sentit els regidors han afegit que “vam estar d’acord amb una restauració per minimitzar el desgast ocasionat pel pas del temps i millorar el manteniment però ningú va parlar d’una reforma que a més de qüestionable en quan a les solucions que presenta és un canvi d’imatge de la façana al mar i per tant una pèrdua d’un conjunt estètic que forma part també de la història i de la cultura de Sitges”. Una façana que dona identitat pròpia a Sitges com és pròpia la seva història i la activitat que aqui es desenvolupa”.

Per això el Partit Popular insisteix en que s’estudiïn nous projectes per remodelar els museus “respectant l’actual estètica del paisatge de Sitges” i ha recordant que tot el conjunt d’edificis de la façana està protegit; “destruir-lo suposa a més vulnerar la Llei de protecció de Patrimoni”- ha afegit.

Tanmateix demana que es faci “un concurs d’idees, que no s’ha fet, per adjudicar l’actual projecte (va ser substituït per un concurs de mèrits) i que s’estudiïn també les propostes presentades per la Plataforma S.O.S Sitges que tenen de moment 3 solucions alternatives per resoldre l’accessibilitat als museus sense la polèmica pasarela i peu de vidre que l’actual projecte planteja com única solució.

Finalment el Partit Popular de Sitges ha expressat amb relació al cost que “el projecte de l’Ajuntament representa a més del cost de construcció, un cost elevat de manteniment i sobretot el cost d“acabar amb l’imatge que ha fet de Sitges un dels llocs turístics i culturals més emblemàtics d’Europa i del món”. Per això la portaveu del Partit Popular al Parlament de Catalunya, Dolors Montserrat va anunciar ahir que donaran trasllat d’aqueta situació al grup Popular al Congrés dels diputats i arribaran si cal fins al parlament Europeu per tal que els diputats del grup a Europa prenguin les mesures necessàries par tal que Sitges conservi la seva imatge al mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada