dimarts, 3 de gener del 2012

Cultura 21, el portal català del sector de la cultura, 3 de gener de 2012

Aprovada la nova reforma dels museus de Sitges


La comissió executiva del Consorci del Patrimoni de Sitges va aprovar la setmana passada el projecte bàsic de restauració, condicionament i remodelació dels museus Maricel, Cau Ferrat i Can Rocamora. El nou projecte de reforma dels museus de la façana marítima de Sitges deixa enrere la trencadora i polèmica proposta del 2008, aturada el passat setembre davant el rebuig generat, encapçalat per la plataforma Plataforma SOS Sitges.

Fa un mes, la nova directora del Consorci, Vinyet Panyella, ja va anunciar que el projecte es canviava per “raons de sensibilitat i d’estètica”, tornant a les arrels noucentistes dels edificis.

Ara, així s’ha confirmat, amb un nou projecte que resol la connexió entre els tres edificis sense intervenció en la façana marítima, quan originalment s’havia projectat una estructura de vidre amb una passarel·la exterior. A més, s’ofereix una solució al condicionament climàtic del Museu Cau Ferrat sense afectació del sòl de la planta noble.

Un mes de consulta pública
El projecte bàsic, elaborat per l’arquitecte J. Emili Hernández Cros a partir dels criteris assenyalats per la comissió executiva i el consell general del Consorci, es posa a informació pública durant 30 dies abans de la seva aprovació definitiva. El lliurament del projecte executiu es preveu per a finals de febrer.

Segons va informar aquest dilluns l’Ajuntament de Sitges, la reobertura del Cau Ferrat es preveu per al proper hivern, mentre que la del Maricel per a l’estiu del 2013.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada