dijous, 19 d’abril de 2012

Vilanova Digital, 19 d'Abril de 2012

La Generalitat aprova el nou projecte de reforma dels museus

Els criteris per a la modificació del projecte són l’eliminació de la pantalla de vidre i la passera de ciment

La Comissió Territorial de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha aprovat, avui dimecres 18 d’abril, el Projecte bàsic reformat de les obres dels museus Cau Ferrat i Maricel.

El reformat recull els criteris de modificació del projecte d’obres que es van aprovar per part dels òrgans de govern del Consorci del Patrimoni de Sitges, la Comissió Executiva i el Consell General, en data de 27 d’octubre de 2011. Es tracta de la modificació del projecte realitzat pels nous governs de l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona, segons els criteris de preservació patrimonial exposats per aquests dos organismes. 

El Projecte bàsic reformat es va aprovar provisionalment per part de la Comissió Executiva del Consorci el 29 de desembre passat. Amb aquesta aprovació va entrar en procés d’informació pública fins el 16 de febrer. El 22 de març va ser aprovat definitivament i tramès a l’Ajuntament de Sitges i a la Comissió Territorial de Patrimoni de Barcelona. Els criteris per a la modificació del projecte reformat són: 

l’eliminació de la pantalla de vidre que cobria la façana de mar dels museus; la passera de ciment que circulava per la façana exterior per al trànsit dels visitants i de la tarima de fusta de mig metre d’elevació a la planta noble del Cau Ferrat per on s’havia previst la instal·lació de la climatització del museu. El Projecte bàsic reformat recull aquests criteris, respectant la façana noucentista de Maricel del cantó de mar. L’aprovació ha estat condicionada a la concreció de determinats aspectes tècnics i museogràfics que formen part del Projecte executiu del reformat que actualment s’està enllestint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada