diumenge, 17 de juny del 2012

El Consorci del Patrimoni de Sitges aprova la reforma dels museus que respecta l’entorn patrimonial


Nota de premsa publicada a la pàgina web de l'Ajuntament de Sitges


El projecte executiu confirma la supressió de les passeres i la tarima del Cau Ferrat, en protegeix els vitralls i redissenya la façana de Can Rocamora.

El Consorci del Patrimoni de Sitges, reunit ahir dijous 14 de juny, en Comissió Executiva i Consell General, va aprovar el definitiu Projecte reformat del Projecte de restauració del conjunt d'edificis del Museu Maricel, Can Rocamora i Museu del Cau Ferrat, que confirma la decisió dels nous governs de l'Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona de respectar el seu conjunt patrimonial. El projecte executiu desenvolupa el Projecte Bàsic aprovat inicialment el 29 de desembre de 2011 per la Comissió Executiva del Consorci del Patrimoni de Sitges.
El projecte de reforma aprovat es basa en quatre eixos:
- Supressió de la pantalla exterior de vidre i de les rampes i passeres del Maricel de Mar
- Redisseny de la proporció de les obertures de la façana de Can Rocamora
- Redisseny de la solució de la protecció dels vitralls de la façana del Cau Ferrat
- Modificació de la climatització del Cau Ferrat, que elimina la tarima de fusta
El projecte reformat definitiu recull les condicions i recomanacions establertes per la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Catalunya en relació amb l'aprovació del Projecte reformat bàsic. que va tenir lloc en la sessió celebrada el 18 d'abril de 2012.
L'aprovació comporta la represa immediata de les obres després d'haver avançat tot el que es podia fins el moment en què van quedar tècnicament aturades a l'espera de l'aprovació del projecte definitiu. L'actual aprovació concreta els aspectes tècnics de l'execució i permet que la reforma s'adeqüi als criteris defensats pels governs de l'Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona.
El cost total de les obres de reforma són 8.258.324 euros i el seu calendari d'execució és de deu mesos.
Aprovació del pressupost
La Comissió Executiva i Consell General va aprovar també el pressupost ordinari per al present exercici de 2012, per un valor total de 1.345.854,29 euros. El Consorci del Patrimoni de Sitges nodreix el seu pressupost per les aportacions ordinàries de la Diputació de Barcelona (707.670 euros) i l'Ajuntament de Sitges (114.074 euros), així com dels ingressos dels Museus de Sitges obtinguts per les activitats que porta a terme. El pressupost de 2012 va acompanyat del preceptiu Informe sobre l'assoliment de l'objectiu d'estabilitat pressupostària.
La Diputació de Barcelona ha realitzat enguany una aportació extraordinària de 325.000 euros, justificat per la reducció d'ingressos, a causa del tancament des de gener de 2010 dels museus del Cau Ferrat i Maricel per dur a terme les obres de remodelació actualment en curs. Aquesta aportació estarà destinada a les activitats dels Museus, que aquest 2012 han incrementat la seva projecció i dimensió de manera notable i entre les quals destaquen les dues exposicions programades per a la primavera i l'estiu: L'Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat, a Miramar, i Erró. L'ull planetari, a la Fundació Stämpfli, així com la campanya Sitgestiu Cultural 2012 que es presentarà en els propers dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada