diumenge, 26 de setembre del 2010

PLATAFORMES POPULARS 1

Tot i que amb la publicació de l'article que compara la reivindicació patrimonial de Sitges amb les que reclamen de Salvem la Confraria de Pescadors de Calafell, ja podriem donar per inaugurada aquesta secció, des d'aquest blog ens unim a les reivindicacions d'un col.lectiu que ens ha demanat el nostre suport: "Salvem l'estació del Tren de Sant Feliu". 

Ens fan arribar el seu manifest i aquí el publiquem, així com el blog de Jaume Solé, un dels principals responsables d'aquesta reivindicació. Nosaltres com a Plataforma S.O.S Sitges ens hi adherim. Sort!! 




Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu
Puja’t al tren per salvar l’Estació amb més de 150 anys d’història.

Benvolguts amics i benvolgudes amigues,
Davant el perill de perdre l’edifici de l’Estació de Sant Feliu de Llobregat, un grup de persones hem iniciat una campanya per salvar el patrimoni històric local que representa l’edifici de l’Estació del tren.

Considerem que aquest edifici forma part de la nostra història, de la nostra cultura i del
patrimoni de la ciutat. Per aquest motiu, demanem al sr. alcalde que es respecti l’edifici
i es facin les obres de rehabilitació adients per recuperar el seu aspecte original i donar-li una ús per a la ciutadania de Sant Feliu.

L’any 1854 es va posar en marxa la línia de ferrocarril Barcelona – Molins de Rei. Va ser la tercera que es va construir a Catalunya i la primera via doble de la seva època. Actualment l’Estació de Sant Feliu és, juntament amb Molins de Rei i Cornellà, la més antiga d’Espanya que es conserva.

Demanem que l’Ajuntament reconsideri l’enderroc de l’Estació i obri un procés on s’avaluïn les possibilitats tècniques de la conservació d’aquest edifici representatiu de la memòria històrica i del patrimoni de la nostra ciutat.

La campanya s’ha inciat al facebook amb la creació del grup “Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu” i actualment, en només 15 dies, ja compta amb més de 1000 santfeliuencs i santfelienques que s’han afegit des d’aquesta xarxa social.

Les entitats que vulguin adherir-se ho poden fer enviant un missatge electrònic a mesfemmessantfeliu@gmail.com, indicant en l'assumpte: "adhesió a la campanya Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu ".

Salutacions cordials,
Jaume Solé
Administrador del grup “Salvem l’estació del Tren de Sant Feliu”
www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=109825192391214&ref=ts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada