dimecres, 22 de setembre del 2010

RECULL D'ESCRITS I OPINIONS DE MEMBRES DE LA PLATAFORMA



Imatge treta del bloc de Guillem Carbonell. Gràcies per teu suport
 
Davant de la impossibilitat de copiar aquí totes les converses, opinions, frases... que es van poder sentir aquest diumenge per les moltíssimes persones que es van acostar a la taula que la Plataforma S.O.S Sitges va posar al Cap de la Vila per tal d'informar a tots aquells que estiguessin interessats en conèixer les reivindicacions de l'Associació cultural i adherir-se a la causa, unes gairebé 600 persones que s'han d'afegir a les 1200 que ja ho havien fet anteriorment, hem pensat que està bé penjar algunes de les molts missatges que han enviat al mail de la Plataforma per tal de dir la seva. MOLTES GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT!!!!.


Si encara no us heu adherit, no ho dubteu i ens envieu un missatge amb les vostres dades al mail de la Plataforma!!!!!!


Tots els missatges que ara publiquem van firmats amb nom, cognom i DNI, però aquí hem omès aquestes dades.

1- Es inaudit, vergonyós, inexplicable e indignant l'intent de fer desaparèixer, una altra vegada, la fisonomia d'un poble i la seva identitat, es un menyspreu per els seus vilatans i un escarni per la dignitat i el sentit comú.

Quan sembla assumida per tothom la necessitat de salvaguardar el patrimoni i els senyals d'identitat certs polítics fan deixadesa de la seva tasca, abans que d'altres interessos inexplicables, obscurs i aliens al benestar del poble i la seva població la seva feina i obligació es estimar el poble on viuen i que governen. Governar no vol dir ser propietari de res que es el que sembla s'han cregut.

La meva denuncia a l'intent de degradar la façana marítima de Sitges. Degradar-la per el projecte i degradar-la per qui l'ha fet. Es lleig com un pecat.

2- Em solidaritzo a la plataforma per demanar que no segueixi endavant el nou projecte. Sitges, concretament aquest indret de la façana, és el lloc més emblamàtic del Garraf. Em solidaritzo emb Sitges tot i sent una Ribetana de soca- rel. És la part més autèntica.

3- Benvolguts conciutadans, volem fer-vos saber que desprès de la reunió mensual mantinguda per la junta directiva de la associació de veïns de la platja Sant Sebastià d'aquest mes d’agost i dins del ordre del dia. S’ha acordat donar suport a les reivindicacions que la plataforma, volem el nostre Sitges, defensa davant la remodelació que s’està fent al cau ferrat, casa Rocamora i Palau Maricel.

És per això que a partir d'ara donarem publicitat a la plataforma dins del nostre bloc per tal que totes les persones que ens visitin puguin saber d’aquest fet a més de publicar article a l'Eco de Sitges.

4- Gràcies per crear aquesta plataforma, teniu el meu suport.

5- Estuve en vuestra presentación , admiro el trabajo realizado y la creación de la plataforma.

Soy una joven Francesa de 70 años. Entre una multitud de posibilidades he ELEGIDO Sitges para vivir todo el año. La palabra es potente y la decisión fuerte.

Porque esta elección ? Por todos los encantos que tiene la Vila. No para asistir a su transformación , ni a la falta de respeto con la que se trata el Patrimonio.

Ignoramos demasiado esta realidad. Opino que es precisa más difusión.

En mi entorno internacional NADIE entiende esta reforma.

Contar con mi apoyo.

6-Avui he passat pel Cau Ferrat, fa pocs dies que ho vaig fer i estava tot com sempre, es a dir degradant-se mica en mica per la desídia dels responsables de la conservació de un patrimoni que es de tots i especialment de la gent que vivim a Sitges.

He quedat sorpresa per l'agressió i la rapidesa de les obres , han esperat molts i molts anys per fer les reformes i de sobte comencen en ple mes d'agost i a pocs dies de la Festa Major. Es a dir quan hi ha mes gent al poble i quan es mes perillos i problemàtic. Per que?. M'agradaria pensar que tot això és el resultat de totes les accions que ha fet la Plataforma.

Vaig estar el passat 31 de juliol a la presentació , però tot i aixì no es poden entendre aquests fets, que per altre banda provoquen una gran alarma i la preocupació de no a ser a temps d'aturar-ho i la por de haver d'acceptar els fets consumats.

Us felicito per tota la vostra feina i us envio les meves dades per a la meva adhesio.

7-Por favor que los responsables no destrocen más el paisaje de nuestras costas. Mi apoyo es mantener la historia y el aspecto pintoresco que siempre nos ha ofrecido esta fantástica villa del mediterráneo.

8- Apoyo su causa, estoy de acuerdo que rompe con la estética de la ciudad y no se puede permitir que las instituciones lleven a cabo este proyecto.

9-Estoy muy de acuerdo con la iniciativa que están teniendo, no pueden estropear un patrimonio arquitectónico como el de Sitges además con un proyecto que rompe por completo con la estética de la ciudad. Está muy de moda combinar los distintos estilos arquitectónicos, sin embargo, en mi opinión hay que conservar el mismo estilo para que sea agradable a la vista y mantenga su encanto.
Apoyo la causa y espero que no sigan adelante con el proyecto con el apoyo de todos

10- Estimados:

He recibido la invitacion para la reunion de hoy Sabado, por medio de Juan Targa(mi profesor de Arqueologia);he participado y tambien estoy preocupado por como se estan cargando a Sitges.No naci aqui,pero quiero a Sitges como propia y veo que se la estan cargando.

Estoy a vuestra disposición

11-…… ESTÁ D'ACORD EN QUE ES UNA ANIMALADA EN LO QUE VOLAN FER. VAIG DE TOTA LA VIDA A SITGES , DE FA TRES GENERACIONS , ELS MEUS GERMANS VIUEN AQUI , ELS MEUS NEBOTS , LA MEVA FILLA QUE ENCARE ES PETITA, POSSIBLEMENT EL SITGES D'ARA JA NO EL CONIXERÁ PER AUESTAS BESTIESAS. SI EL AJUNTAMENT ET PROHIBEIX TIRA UNA CASA PERQUE ES DECLARADA MONUMENT ARTISTIC, NO ENTENC QUE VULGUIN FER AIXO, REALMENT EL CAPS PENSANS DEL AJUNTAMNET DE SITGES, SON UNS POUS DE CIENCIA, AIXI ENEM.

12- Soc xxxxx, i estic totalment en contra d'aquest atemptat contra la imatge patrimonial de Sitges, crec necessaria una actuació d'adequació i accessibilitat a la funció del conjunt de Museus afectats. Amb tot crec que l'actuació que es proposa a la façana marítima, per a mi essencial com a imatge de Sitges consolidada al llarg dels anys i representativa del seu nucli medieval es barroera i injustificable ateses les proteccions que precisament la volien salvaguardar com a tal. Us prego em considereu adherida a aquesta plataforma de defensa que heu constituït.

Consideracions:

Totes les proteccions legals sobre aquests edificis , exigeixen el manteniment íntegre de les façanes. Qualsevol actuació ha de ser de conservació i manteniment i en qualsevol cas ha de preservar aquestes façanes.

Es evident que la solució aportada al projecte actual, desvirtua la naturalesa del conjunt , unificant els edificis preexistents i transformant-los en un sol edifici on predomina la façana horitzontal que es proposa i fa desaparèixer la singularitat del conjunt de façanes verticals, i amb ella la morfologia tipològica dels diversos immobles que el composen. Atenta per tant contra la imatge que es protegeix com a patrimoni de la vila de Sitges.

Si s’examina visualment el perfil marítim , fins a la data força preservat, del conjunt –Ribera, Església, Baluard, Maricel, Cau Ferrat,Sant Sebastià, i s’introdueix la nova formulació de façanes que, pel que fa als edificis dels Museus es proposa, el resultat es la visió d’ un macroedifici del qual destaca sobretot la façana més anodina la que es proposa per l’edifici de Can Rocamora. Car la resta desapareix, anul•lada per la passera, ni que sigui de vidre, que trenca la verticalitat fins ara representativa d’un nucli medieval encimbellat, que es que pretenen preservar les proteccions legals existents.

Sobre les afectacions interiors no disposo de suficient informació.

13- Encara que només sóc un sitgetà estiuenc des de que tinc ús de raó, m'adhereixo a aquesta causa no només per protestar per ella sino per fer palpable la meva decepció per l'estat d'aquest poble meravellós que, poc a poc, s'està convertint en un parc temàtic per turistes.

14- me uno a vosotros en contra del proyecto que está llevando a cabo el ayuntamiento estropeando el aspecto de Sitges.

15-Hola, ens agradaria afegir-nos a la plataforma per evitar aquesta bogeria incomprensible de les obres a la façana del Racó de la Calma.

Esperem que es pugui aturar, i que les forces vives i els amants de l'art de Sitges, que són legió, estiguin amb vosaltres.

Us felicitem per la idea de la plataforma i us animem a lluitar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada