dimecres, 26 de setembre del 2012

ECO DE SITGES, 26 de setembre e 2012


El Consorci del Patrimoni ensenyarà com serà el Cau Ferrat i el Maricel del futur

El programa de les Jornades Europees del Patrimoni, tindrà el seu punt central en la presentació del projecte de reforma dels Museus.

L'aspecte del Palau Maricel a dia d'avui.
26/09/2012 17:070 comentaris
El Consorci del Patrimoni de Sitges ha triat la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, a la qual Sitges s’hi ha sumat amb un intens programa d’actes organitzat pel mateix Consorci, com l’entorn ideal per a comunicar al conjunt del poble l’estat, l’evolució i el resultat del projecte de reforma del Cau Ferrat i el Maricel. Vinyet Panyella informarà amb detall de la modificació del projecte inicial, que ha suprimit la polèmica passera prevista arran de mar i ha inclòs altres actuacions destinades a conservar l’edifici en el seu entorn.
Conservació, protecció i difusió del patrimoni. Aquests tres eixos defineixen la política dissenyada per Vinyet Panyella des que, ara fa deu mesos, va assumir la direcció del Consorci per encàrrec dels nous governs de l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona. La reforma dels museus Cau Ferrat i Maricel de Mar, actualment en curs i modificada precisament per a respectar els criteris de protecció del patrimoni arquitectònic, escenifiquen aquest marc de treball, que constitueix el full de ruta del Consorci. Diumenge vinent, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, la directora de l’organisme presentarà la situació actual del projecte de reforma i les línies de futur.
Durant la seva intervenció, la directora dels museus també exposarà el paper que han de tenir el Cau Ferrat i el conjunt de Maricel, així com el Romàntic i la Fundació Stämpfli, en el mapa museogràfic i el teixit cultural de la vila. L’acte se celebrarà aquest diumenge, a les 12 del migdia, a l’edifici Miramar. El programa tindrà el seu punt central en la presentació del projecte de reforma dels Museus, però a més, en motiu d’aquestes jornades el Museu Romàntic, la Fundació Stämpfli i l’exposició del Miramar tindran una sessió de portes ofertes, entre moltes altres activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada