dimecres, 26 de setembre del 2012

Nota de premsa del Consorci del Patrimoni de Sitges, 26 de setembre de 2012
Conservació, protecció i difusió del patrimoni. Aquests tres eixos defineixen la política dissenyada per Vinyet Panyella des que, ara fa deu mesos, va assumir la direcció del Consorci del Patrimoni de Sitges per encàrrec dels nous governs de l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona. La reforma dels museus Cau Ferrat i Maricel de Mar, actualment en curs i modificada precisament per a respectar els criteris de protecció del patrimoni arquitectònic, escenifiquen aquest marc de treball, que constitueix el full de ruta del Consorci. Diumenge vinent, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, la directora de l’organisme presentarà la situació actual del projecte de reforma i les línies de futur.

El Consorci ha triat la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni –a la qual Sitges s’hi ha sumat amb un intens programa d’actes organitzat pel mateix Consorci– com l’entorn ideal per a comunicar al conjunt del poble l’estat, l’evolució i el resultat del projecte de reforma dels museus. Vinyet Panyella informarà amb detall de la modificació del projecte inicial, que ha suprimit la polèmica passera prevista arran de mar i ha inclòs altres actuacions destinades a conservar l’edifici en el seu entorn.

Durant la seva intervenció, la directora dels museus també exposarà el paper que han de tenir el Cau Ferrat i el conjunt de Maricel –així com el Romàntic i la Fundació Stämpfli– en el mapa museogràfic i el teixit cultural de la vila. L’acte se celebrarà aquest diumenge, a les 12 del migdia, a l’edifici Miramar. La presència en aquesta presentació de l’alcalde Miquel Forns i del diputat provincial Carles Rossinyol il·lustra la dimensió del projecte, donada la repercussió i trascendència que tindrà en el Sitges del futur i, sobretot, el valor que té per als sitgetans.

Un programa heterogeniL’organització d’aquest acte dins el programa local de les Jornades Europees del Patrimoni té un matís simbòlic que no és casual. Sitges s’ha sumat a la celebració de la mà dels seus museus i amb la finalitat de contribuir a la difusió del patrimoni entre la població. Les Jornades se celebren arreu d’Europa i, enguany, la vila s’hi ha sumat amb un programa que contempla propostes de diferents formats i gèneres.

Les jornades se celebraran durant tot el cap de setmana. Divendres a la tarda, el Museu Romàntic acollirà la sessió mensual de La Peça del Mes, que estarà dedicada al Gerro amb flors, de Juan Arellano (s. XVII). El responsable de col·leccions del Consorci, Ignasi Domènech, serà l’encarregat de pronunciar la xerrada.

L’endemà, l’atenció es traslladarà a Lleida, ja que el Consorci ha programat una excursió cultural al Museu Comarcal i Diocesà d’aquesta ciutat, en el qual s’exposarà El miracle de la Mare de Déu del Roser, de la col·lecció del Cau Ferrat, que completa el Retaule de la Mare de Déu del Roser i el cavaller de Colònia.

Altres activitats previstes són la presentació del tercer número de la revista L’Amic de les Arts i un concert de guitarra clàssica a càrrec de Juan Mario Cuéllar. Diumenge, a més, el Museu Romàntic, la Fundació Stämpfli – Art Contemporani i l’exposició L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat, que s’exposa a l’edifici Miramar, faran una sessió de portes obertes,com un els actes de les Jornades, que tenen com a plantejament comú contribuir a la difusió i la conscienciació de la protecció del patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada