dimarts, 26 de gener del 2010

ELISABETH PÉREZ, REGIDORA DEL PSC DE SITGES: "Jo no sóc arquitecte, però coneixent l’interior del Cau Ferrat se’m fa difícil pensar com fer-lo accessible sense destrossar-lo."

Al su blog personal, la Regidora del PSC de Sitges Elisabeth Pérez, publica la seva idea sobre la reforma dels Museus Sitgetans.


Punt de vista personal

Aquest és l’article que va publicar el PSC quan es va signar el conveni amb el ministeri, el passat desembre, però jo vull dir, en nom propi, quelcom més.

Aquesta remodelació era necessària fa molts anys, ara s’han trobat els recursos, vull dir més s’han buscat i s’han trobat, no han caigut del cel, i això ho ha fet un govern socialista sensibilitzat amb la precària situació dels museus, on les obres corrien el risc de fer-se malbé, tant per la manca de climatització com per l’estat dels edificis, que són una obra d’art en sí mateixa.

Aquesta obra vol conservar el patrimoni, tal i com el coneixem, per generacions i generacions. Però el que és més important és que d’aquesta meravella la podrà gaudir tothom, per mi això és important, ja que penso que totes les persones tenim els mateixos drets, i qui hagi estat als museus sabrà que algú amb una mica de dificultat per moure’s ho té difícil, ara per ara, per visitar-los amb seguretat. Jo no sóc arquitecte, però coneixent l’interior del Cau Ferrat se’m fa difícil pensar com fer-lo accessible sense destrossar-lo.

I respecte la façana el que es fa és posar-hi un vidre que és per on hi haurà la passarel•les que comunicaran tots els edificis. Vaig tenir la sort de veure la façana marítima des de mar aquest estiu i penso que és una millor que engrandirà aquesta vista.




MISSATGE DE LA PLATAFORMA DEIXAT AL BLOG DE LA REGIDORA

Apreciada Elisabeth, respectant sempre les opinions personals de tots, i sense voler entrar en temes polítics respecte al finançament del projecte de la reforma dels museus de Sitges (però els diners tampoc li cauen del cel al govern socialista, sinó que es tracta de diners procedents del treball de tota la població), dir-li que tot i que no és arquitecte, val la pena que es miri el projecte de la reforma dels museus. Primer de tot, al parlar d'accessibilitat als diversos edificis, i revisat moltes vegades el projecte aprovat, dir-li que estigui tranquil•la, que justament l'edifici del Cau Ferrat no serà el que es destrossarà per permetre l’accessibilitat de tothom. Però el que si que patirà aquesta dissort serà la Casa Rocamora, vivenda del pintor modernista Ramon Casas, i que ha tingut la mala sort d’estar col•locada entre dos museus. Tots volem els museus fer-los accessibles, però aquesta voluntat és compatible amb mantenir estèticament allò que protegeixen les lleis patrimonials.


També recordar-li que la passarel•la dissenyada no comunicarà tots els edificis, ja que el cub de vidre recorre únicament la façana de Maricel, tot i que una d'aquestes rampes surt de Can Rocamora....

Esperant que no es compleixin els seus pensament premonitoris sobre el Cau Ferrat, i demanant-li que es miri una mica més el projecte abans de tornar-lo a defensar.

La saluda atentament

Plataforma Sitges

6 comentaris:

  1. Doncs jo hi estic d'acord.
    És la sol·lució per deixar l'interior i el Recó de la Calma tal cual estàn i només canviar una part que podràn disfrutar un pocs, tot dient que m'agrada la façana marítima actual i futura.
    Hem d'avançar una mica i és un pas endavant per tenir museus per anys.

    ResponElimina
  2. Aquesta resposta paternalista, és demagogica i pedant. Amb aquestes formes no arribarem enlloc.

    ResponElimina
  3. No és pas tan demagògica i pedant com el gran escrit de la regidora, no trobes?

    ResponElimina
  4. A mi també m'agrada la futura vista maritima. La trobo neta, clara i blanca, com el nostre poble. Crec que li fa un guinyo al mar i es mantindrà la part terrestre com fins ara. A més tampoc es canvia l'antiga façana si no qu es cobreix amb vidre. Crec que es bon projecte !!!!

    ResponElimina
  5. Crec que tothom hi està d'acord amb que la restauració dels museus es necessària, a la vegada entenc la visió de la Eli, i si volem adaptar-los a la normativa o simplement per ètica perquè tothom hi pugui participar de la impressionant bellesa interior dels nostres museus s'ha d'actuar i JA!, però jo, sense ser arquitecte també, i vull veure altres formes d'actuar en la restauració sense la necessitat de tocar la façana marítima, perquè segons per mi i molta gent, la façana marítima també es part del nostre patrimoni, tant interior com exterior i per tant, s'ha de fer el possible per conservar-ho. Dissabte intentaré anar, arribaré tard perquè tinc altres compromisos, però s'ha de dialogar, es una necessitat bàsica per arribar a un màxim consens. I repeteixo... visca la restauració, però intentem entre tots, entre especialistes i amb els qui no en son d'especialistes, d'obrir les portes dels museus a tota la societat, però sense tocar gaire els elements mes importants dels nostres museus, tant interiors com exteriors.

    Ens veiem!

    ResponElimina
  6. Per cert... animo a la gent anònima a dir el seu nom, perquè anònimament es molt facil parlar!

    ResponElimina