dijous, 15 de setembre del 2011

Vilanova Digital, 1 de setembre de 2011


Fre a la remodelació dels museus de Sitges

L’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona paralitzen parcialment les obres de remodelació dels museus de Sitges

Part de les obres que afecten al projecte de remodelació dels museus de Sitges han quedat aturades aquesta setmana. La decisió s’ha pres conjuntament entre l’Ajuntament de Sitges i la Diputació de Barcelona, després d’una visita d’obres rutinària en la que s’ha constatat que els treballs havien avançat en punts que estan pendents de revisió, com les rampes i la façana marítima.

Ajuntament de Sitges. Fre a la remodelació dels museus de Sitges
D’aquesta manera, s’atura l’actuació en els aspectes que són motiu de reivindicació de la Plataforma SOS Sitges i que l’actual equip de govern es va comprometre a revisar a l’inici de la legislatura. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, es va reunir amb els representants de la Plataforma SOS Sitges, i es va comprometre a valorar la possibilitat de revisar aquelles parts de l’obra que no suposin aturar el projecte global. Des de l’inici de la legislatura el govern local ha estudiat les possibles variacions del projecte per apropar les possibilitats tècniques als requisits de la Plataforma, sempre deixant clar que no s’aturaran de forma global les obres iniciades a mitjans de 2010 i que han de finalitzar a finals del 2012.

Aquest mateix divendres està prevista una reunió entre l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el vicepresident de l’àrea de cultura de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil. Durant la trobada, en la que també hi participaran altres membres del consistori local i de la Diputació de Barcelona, es parlarà entre d’altres del futur dels museus de Sitges.

El projecte, amb un pressupost de gairebé 10 milions d’euros finançats pel Ministeri de Foment, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sitges, té dues línies d’intervenció. La primera, de caràcter més funcional, ha de resoldre l’accés mitjançant una entrada única als dos museus, a més de la modernització dels serveis de les instal•lacions, i afegir una zona d’aules i tallers. La segona línia d’intervenció, centrada en l’accessibilitat, contempla adaptar el conjunt museístic per a que sigui accessible a persones amb discapacitat, i adequar-lo a la normativa contra incendis i d’evacuació. El conjunt també es consolidarà estructuralment amb la restauració de façanes, el reforç dels forjats i la renovació de les cobertes.

Algunes de les principals reivindicacions de la Plataforma SOS Sitges se centren en la recuperació de l’estat original del sostre de la planta baixa del Cau Ferrat, eliminant una elevació de 35 centímetres prevista per instal•lar la climatització. Segons SOS Sitges, s’hauria de reconstruir l’interior de la casa Rocamora i reproduir la façana de mar de 1915, any en el que es va construir l’edifici. Pel que fa al Maricel de Mar s’han presentat propostes alternatives a la protecció de la façana posterior,.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada