dijous, 27 d’octubre del 2011

Es constitueix el nou Consorci del Patrimoni de Sitges

Miquel Forns i Salvador Esteve  
Miquel Forns i Salvador Esteve

Es constitueix el nou Consorci del Patrimoni de Sitges

El nou Consorci té com a principal objectiu la finalització de les obres de reforma dels museus de Sitges. El president de la Diputació, Salvador Esteve, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, presideixen l’acte de constitució.




Assolir la consecució del projecte de remodelació dels Museus de Sitges, és un dels principals objectius de la nova etapa que inicia avui el Consorci del Patrimoni de Sitges. En els propers dies, el nou Consorci presentarà el que serà el projecte alternatiu de la reforma que ha d'atendre les demandes del nou govern municipal.

Les noves línies d'actuació passen per tres punts: la conservació de la façana marítima -amb l'eliminació de l'estructura de vidre-, la rehabilitació de la Casa Rocamora i l'eliminació de l'elevació de la primera planta del Cau Ferrat. Sobre el resultat final del projecte alternatiu, Miquel Forns ha afirmat que “per arribar fins aquí ha estat important el paper que ha jugat la Plataforma SOS Sitges. El nou govern ha escoltat sempre les seves reivindicacions i ara és l'hora de les administracions”. 

Un cop formalitzada la constitució del nou Consorci, el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha anunciat que “el projecte s'endarrerirà lleugerament, però hi ha les dotacions pressupostàries previstes per les tres administracions per fer front al projecte”. Sobre els terminis, les dues administracions han avançat que es treballa amb la previsió que les obres hagin acabat a finals del 2012 i els museus obrin portes durant l'estiu del 2013.

Pel que fa a la renovació del contracte de l'actual gerència, l'Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha explicat que durant les reunions d'avui s'ha informat de la intenció que Vinyet Panyella, ocupi a partir de l'1 de desembre la direcció del Consorci. En aquest punt, el President, Salvador Esteve, ha assegurat que “hi ha unanimitat i que es tracta d‘una persona de Sitges i amb acreditada capacitat per assumir aquesta responsabilitat”.

La Comissió Executiva queda formada per quatre representants de la Diputació de Barcelona com a vocals. Pel que fa als representants de l'Ajuntament de Sitges, el ple del mes de juliol va aprovar la designació de dues vocalies d'aquesta mateixa Comissió. Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, presidirà el nou Consorci, mentre que l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ocuparà la vicepresidència. D'aquesta manera, la composició queda en set vocalies a la Comissió Executiva, amb la distribució següent: quatre designades per la Diputació de Barcelona (Ferran Civil, Carles Rossinyol, Ramon Riera, i Mònica Querol); dues designades per l'Ajuntament de Sitges (Mireia Rossell i Jorge Carretero); i una correspondrà a la nova titular de la Direcció-Gerència.

Precisament, posteriorment a l'acte de constitució de la Comissió Executiva, la reunió del Consell General del Consorci del Patrimoni de Sitges, format pel President, el Vicepresident i setze vocals, ha  donat compte del proper nomenament de la sitgetana Vinyet Panyella com a nova responsable del Consorci del Patrimoni de Sitges.

Història del Consorci
El Consorci del Patrimoni de Sitges es va crear el 23 de desembre de 1994 per acord de l'Ajuntament de Sitges i de la Diputació de Barcelona. Les seves principals funcions són la gestió, la conservació i la divulgació dels museus que conformen el Consorci.

El Museu Cau Ferrat, el Museu Maricel, el Palau Maricel i el Museu Romàntic “Can Llopis” i les corresponents col•leccions artístiques de cadascun d'aquests edificis conformen el patrimoni pel qual vetlla el Consorci.

Durant la seva història, el Consorci del Patrimoni de Sitges ha contribuït a apropar als visitants la manera de sentir i de viure que ha estat característica de Sitges al llarg de la seva història, convertint el conjunt museístic en el principal atractiu cultural de Sitges.

L'oferta museística ha conviscut sempre amb activitats complementàries, com la música o la literatura. Alguns dels espais del Consorci, com el Palau Maricel, s'han convertit també en punt de referència per a congressos i celebracions destacades de Sitges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada