dijous, 13 d’octubre del 2011

Vilanova Digital, 13 d'octubre de 2011

Un milió de desviació pressupostària a les obres dels museus

El vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sitges, Jorge Carretero, donen a conèixer els detalls d’un informe de treball realitzat a partir de l’aturada parcial de les obres de remodelació dels museus
 
Ajt Sitges. El vicepresident tercer de la Diputació, Josep Llobet, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sitges, Jorge Carretero
La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges han presentat avui el resultat de l’informe de treball que s’ha realitzat als Museus de Sitges des que, el passat mes d’agost, les dues administracions van decidir aturar parcialment les obres.

D’aquest anàlisi es desprèn que abans que es produís l’aturada parcial i abans del començament de la nova legislatura, hi havia una desviació de gairebé 1 milió d’euros respecte a l’adjudicació inicial, xifrada en poc més de 6 milions d’euros. Les dues administracions han coincidit en afirmar que aquesta desviació és conseqüència de la baixa temerària amb la que es va adjudicar el projecte. En aquest sentit, la Diputació està negociant la nova desviació que reclama la UTE encarregada de la reforma i que, com a conseqüència d’aquesta adjudicació de les obres de poc més de 6 milions d’euros, superaria encara més la diferència d’1 milió d’euros presentada aquest dijous.

El vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sitges, Jorge Carretero s’han reunit aquest dijous per tal de fer una valoració de les conclusions de l’informe de treball i fer una visita de l’estat actual de les obres. Durant la visita als museus, Josep Llobet ha remarcat la voluntat de les dues administracions per tal que l’obra no s’endarrereixi respecte el que estava previst inicialment. En aquest sentit, el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona ha afirmat que “treballem per a que com a màxim, a finals del 2012 hagin acabat definitivament les obres, tot i que l’objectiu és complir el termini previst, que ens situaria entre els mesos de maig i juny del 2012”.Per la seva banda, Jorge Carretero ha insistit que els endarreriments que hi ha actualment “són fruit de la pròpia dinàmica del projecte, però en cap cas són conseqüència de la paralització parcial de les obres”.

Ara el següent pas és la presentació del projecte de remodelació alternatiu que es donarà a conèixer en les properes setmanes, després de la constitució del nou Consorci del Patrimoni de Sitges prevista pel proper 27 d’octubre. Entre tant, les obres continuen el ritme previst, en totes aquelles actuacions que no afecten a la façana i les rampes, tal com ha reivindicat des de l’inici del projecte la plataforma ciutadana, SOS Sitges. Precisament, l’aturada parcial de les obres és conseqüència de la unanimitat de les dues administracions per trobar una alternativa en la part de la reforma que afecta a la façana marítima dels museus i les rampes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada