dissabte, 3 de desembre del 2011

El marge llarg, de Vinyet Panyella. A l'Eco de Sitges, 2 de desembre de 2011

Des del passat dia 1 de desembre, Sra. Vinyet Panyella  és la nova directora del Consorci del Patrimoni de Sitges en substitució del Sr. Antoni Sella.  Des de la Plataforma SOS Sitges esperem que la Sra. Panyella hagi canviat el seu punt de vista sobre el projecte inicial, el qual va lloar en dos articles publicats en la seva columna setmanat a El Eco de Sitges, "Ja era hora" el dia 1 d'agost de 2009 i "El Museu del Cau Ferrat (Dos comiats, 1)" del 20 de gener del 2010.

Article publicat al bloc Quaderns de Terramar i a l'Eco de Sitges del 2 de desembre de 2011

Un dia nou

“El Museu com a avantguarda” (Palma Bucarelli)

U de desembre. Inicio una nova etapa de la meva vida al front del Consorci del Patrimoni de Sitges. Entre dos mestratges. L’un, de Joaquim Folch i Torres  (Barcelona, 1886- Badalona, 1963), escriptor, pintor, museòleg, historiador i crític d’art i director general dels Museus d’Art de Catalunya (1920-1939), qui va convertir el Cau Ferrat en museu públic i va vetllar pel seu desenvolupament i creixement fins 1939. L’altre, de Palma Bucarelli (Roma, 1910-1998),crítica d’art i historiadora de l’art, directora de la  Galleria Nazionale d’Arte Moderna de Roma (1942-1975). En companyia de Santiago Rusiñol, Miquel Utrillo, Charles Deering, Lola Anglada, don Josep Bonaventura Falç i els seus descendents Llopis i Pere Stampfli. Amb un equip de treball que estima la feina que fa. Amb el suport institucional de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges. Amb els ànims que em donen la família i els amics. Amb uns anys per davant que són de repte, de compromís i d’il.lusió. Perquè l’art de tots els temps converteix el Museu en avantguarda.

Museu del Cau Ferrat

Museu Maricel de Mar

Museu Romàntic

Palau de Maricel

Fundació Stämpfli Art Contemporani

1 comentari:

  1. Personalment aquesta gent que canvia de parer segons d'on bufa el vent no em mereix cap confiança. Però no sé com s'ho fan que estan a tot arreu.

    ResponElimina